2012. június 24.

 
Zene: Magnificat di Mons. Frisina, cantato da Mina

2012. június 24-én Keresztelő Szent János születésének ünnepén tartott mátrafüredi búcsú délutánján ismét sokan felkerestük a Máriácskát.

Többen meglepetésüknek adták jelét, mert a Máriácska kegyhely 2012 tavaszán  megszépült.  Rendbe tették a lakosok által összegyűjtött adományokból Szuromi László erdőmérnök vezetésével.  A munkából - többek között - kivették részüket Kálmán Lászó festő-mázoló, a kőműves munkát Bényász Miklós és ifj. Bardóczi István, a vasrács elkészítését Béres Tibor,  a rendbehozatalhoz szükséges anyagokat a Lépték 3 Kft vezetője, Bőgér András, valamint az Egererdő Mátrafüredi Erdészet vezetője Dudás Béla  biztosították,  és nagyon sokat segített Rostás Gabriella mátrafüredi lakos.

A Lorettói Litániát főtisztelendő Incze Dénes c. esperes, ny. plébános Csíkszeredából tartotta. A zarándokokkal együtt énekeltek  Fülöp Pál kántor és Baghy Emília zenetanár vezetésével a kórus tagjai.

A litánia végén a Főtisztelendő úrral még sokáig beszélgettek a hívek.

Köszönetet mondunk mindenkinek, akik takarítással, virágdíszítéssel és a végén sütemény-kínálással tették emlékezetessé ezt a nagyon szép délutánt a Máriácskánál.

Vissza

©2009 Mátrafüredi Plébánia - design: ALTAIR.hu